Beskrivelsen af gruppen

Bonusmorgruppen er et ligeværdigt og gensidigt fællesskab, for kvinder som er en del af sammenbragt familier, og derved er i "samme båd".

Det kan være en befrielse og en stor støtte, fordi du møder andre, der kender de følelser og tanker, der kører rundt i dig, netop fordi de selv har prøvet det.


Modsat terapi er kernen i en selvhjælpsgruppe erfaringsdeling. Hvis du har prøvet at stå i en personlig krise, så ved du, hvor følelsesmæssigt ensomt det kan være.

Møde

Der er ikke møder i øjeblikketfacebook
Sådan opstod gruppen

Grundværdier i gruppen


Det er vigtigt at det er et trygt forum vi sidder i, og hvad der bliver talt om bliver inden for væggene. Så der er gensidig tavshedspligt!

 

  • Alle bliver hørt og får lige meget taletid.
  • Man giver ikke kritik, fordømmer eller fortolker.
  • Der gives kun råd hvis man selv efterspørger det.
  • Respekt for at vi alle er forskellige steder i livet og

        har forskellige forudsætninger.

  • Kom gerne kontinuerligt de første gange.


Man kan have gode mennesker omkring sig, men alligevel opleve at ingen rigtig når derind, hvor det gør allermest ondt. Fordi  det er et tabubelagt emne. 

Vi ligger derfor stor vægt på, at det er konstruktivt, da målet på den længere bane er at blive en bedre udgave af sig selv, sin rolle og kæreste.

Men det kræver at man kommer kontinuerligt de første gange, da vi er aldrig er den samme gruppe. Vi er åben for alle kvinder.... nye som erfarne, unge som ældre.

Vi har eksisteret siden 2003, og startede med at være en lille tæt kreds af bonusmødre der havde været i parterapi hos psykolog Sia Holm.   

I og efter endt terapiforløb, foreslog hun at vi kunne mødes og lufte vores tanker med hinanden, så den gode udvikling blev vedligeholdt.

Efterhånden blev kredsen større og man aftalte en fast månedlig dato på en café, hvor man  kunne møde op.

Gruppen voksede yderligere og blev en åben gruppe for alle kvinder i København og omegn der havde lyst til deltage.

I 2008 fik vi et mødelokale hvor de såbare snakke kunne komme frem i et lukket forum.

Vi holder til på Frederiksberg. 


I 2007 blev jeg leder af gruppen i det tidligere tovholdere ikke benyttede sig af tilbuddet længere.

Jeg var selv glad for at deltage og nød at fortælle, lytte og sparre med andre i samme båd som jeg selv.

Men vigtigst af alt! Det var tydeligt at DER VAR ET BEHOV for kvinder i denne position, som havde et sted at komme og dele sine historier med andre.

Jeg  har udviklet på formen så vores møder blev mere strukturerede og givtige. Strukturen bygger på principper for selvhjælps-grupper.

Det var også her at værdierne i gruppen blev grundlagt. Vi fik mere ud af møderne og rammerne for et trygt forum blev skabt.

Som årene gik, er blev jeg mere og mere involveret og engageret i gruppens udvikling og har yderligere uddannet mig.

Det er vigtigt for mig at teori og erfaring med de sammenbragte familieprobelmatikker går hånd i hånd.


Gruppen har idag et godt flow mellem de nye medlemmer og dem der falder fra. Der er en del som har fået tilstrækkelig sparring og blevet klar til at "flyve selv". Der er også en del der benytter sig af de individuelle samtaler.

 

Jeg har en kognitiv coach-uddannelse, på diplom niveau, narretiv familieterapeut fra Dispuk. Systemisk familieopstilling ISFO, Motiverende samtale V. Motikon

Jeg bruger selvfølgelig min viden og redskaber i mit arbejde med gruppen såvel som i par og individuelle sessioner.


Mange hilsner Ea Fehmerling


Bekendelser fra kvinder der har deltaget i gruppemøderne


”Jeg har været bonusmor i 5 år, og jeg ledte efter andre med de samme spørgsmål, følelser og tanker, som jeg selv gik med.

At finde bonusmor gruppen har givet mig enormt meget. Det et er forum hvor alt er tilladt – både at sige og tænke – og jeg har fundet ud af, at man ofte selv finder svar på sine tanker, når man får lov at sige dem højt."

 

"Det har helt klart gjort mit forhold til min bonusdatter meget, meget bedre – fordi jeg fandt ud af, at jeg ikke var et dårligt menneske bare fordi jeg ikke elsker hende på samme måde som min egen datter. Men at det vi så har sammen, blot er en anden slags kærlighed.

Det blev også meget klart for mig, at mine største udfordringer når hun var hos os, og som jeg syntes tog al min energi og overskud, var mine forventninger til hende, som jeg ikke følte blev indfriet - og det var jo ikke hendes skyld. Derfor gør jeg i dag kun det jeg har lyst til, og ikke fordi jeg forventer at hun skal sige ”tak” – og kommer der så et ”tak” bliver jeg bare glad i maven."

 

"Jeg har valgt at prioritere at mødes med gruppen hver måned, idet det giver mig så meget i min hverdag – både som mor, bonusmor, kone og ikke mindst i mig selv."

Bonusmorgruppen København


Ved Ea Fehmerling

Narrativ familieterapeut fra Dispuk.           

Kognitiv coach fra Commitment Lab.

Pædagogisk baggrund.


Familievejledning, individuel, par samtaler


Kontakt


Adresse:

HosNorup, Roskildevej 46,  2000 Frederiksberg.

Peter Bangs Vej 85.  2000 Frederiksberg


Email:

Ea@bonusmorgruppe.dk


Telefon:

61 66 09 32


Sociale medier


Facebookside:

Bonusmor-sidenFacebookgruppen:

Bonusmorgruppen


Biofar-gruppen

Copyright @ All Rights Reserved